Zie ik ze ooit nog terug?

In deze aflevering gaat Derk op zoek naar het verhaal van Anna Laclé en Tjebbe Rinkes. Anna schrijft haar vader zodra ze is aangekomen in haar nieuwe woning in Paramaribo.

“Adieu papa, geniet al de genoegens die men in het leven hebben kan. Verblijvende, uw liefhebbende dochter, Anna Laclé, geboren Bols.” Zo besluit de Amsterdamse Anna Bols het briefje aan haar vader Herman in Kampen. De jonge vrouw is zojuist met haar kersverse echtgenoot (Willem Jacob Laclé) aangekomen in de kolonie Suriname en hoopt daar een bestaan op te bouwen. Vinden Anna en Willem Jacob het geluk in Paramaribo?

Tjebbe Rinkes schrijft in 1780 een brief aan zijn vrouw Fok dat zijn schip aan de ketting ligt in Lissabon, Portugal. Hij verlangt naar huis maar heeft geen idee wanneer hij weer mag vertrekken. Engeland kaapt alle Nederlandse schepen, zo ook het schip van Tjebbe. De brieven zijn nooit aangekomen. Vrouw Fok blijft dus lang in onzekerheid over het lot van haar man.

Zaterdag 19 oktober om 21.10 uur op Nederland 2
 

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.